Aan de inhoud van deze webpagina's kunnen geen rechten ontleend worden.

We streven naar foutloze informatie.

Opendeurdag

vr 13/9 vanaf 18u

za 14/9 vanaf 11u


Optredens

vr 13/9 19u30
za 14/9 14u30

za 14/9 19u30


Infosessies

Het bouwen van orgels vereist kennis en vaardigheden gespreid over vele disciplines. Zelfs in éénzelfde discipline zijn er verschillende vaardigheden. Zo wordt houtbewerking in drie hoofdcategorieën verdeeld: frontbouw (het grotere werk), pneumatiek (mechanica in hout, het kleinere maar veel secuurder werk) en pijpconstructie (het muzikale werk). Buiten houtbewerking hebben we dan ook metaalbewerking en (zeker in de nieuwere orgelmodellen) de elektronica en software. Onze productspecialisten geven u meer uitleg  over al deze aspecten tijdens  onze infosessies. 

Za 14/9/2019 om 14u en om 16u30

Ook op Vrijdag 13/9/2019 bent u welkom vanaf 18u.

Er zijn dan geen begeleide rondleidingen, maar u kan de fabriekshallen zelf bezoeken en genieten van een drankje en een warme snack terwijl u luistert naar spelende orgels, waaronder een restauratie van een op een Hammond B3 gebaseerd orgel met originele boekenmechaniek.

VRIJE TOEGANG

Inschrijven:

VRIJE TOEGANG

Vrijdag vanaf 18u

Zaterdag vanaf 11u

Demonstraties

Er is een grote variatie in onze instrumenten en hun doelpubliek. Zo zijn er de zelfspelende instrumenten, waaronder pijporgels, accordeons, piano's, percussie- en slaginstrumenten, trompetten, saxofoons en alle andere blaasinstrumenten én de combinatie van al deze instrumenten. Naar afmetingen toe zijn er heel veel mogelijkheden: van een klein draaiorgel, een zelfspelend accordeon of salonorgel, tot een 8 meter breed 121-toets pijporgel. Onze instrumenten kunnen  gebruikt worden als entertainment in allerhande publieke gelegenheden, maar ze zijn zeker ook, dankzij de nieuwe sturingen via computer en de geavanceerde volumecontrole, zeer populair in huis- en muziekkamers. Doorheen de fabriek zijn er locaties waar onze instrumenten in verschillende hoedanigheden te beluisteren zijn.

Ontwerp & productie

Al onze ontwerpen gebeuren in nauwe samenspraak met onze klanten. Dat begint bij een eerste verkennend gesprek waarin we de hoofdlijnen uittekenen. Daarna gaan onze tekenaars aan het werk die alles in een 3D fotorealistische softwareomgeving verder uitwerken. Dit geeft de klant een uitzonderlijk realistisch beeld van het uiteindelijk instrument alvorens de eerste zaagsnede gezet wordt. Het ontwerp krijgt  na enkele iteraties zijn definitieve vorm. De 3D-tekening laat ons toe om onze 5-assige CNC tot op een  honderdste millimeter nauwkeurig de nodige panelen te laten uitfrezen.

De gloed-nieuwe uitbreiding met een laser van 2,5m x 1,5m stelt ons in staat om te kunnen snijden in plastic, staal, koper, aluminium...

Deze werkwijze garandeert dat het eindproduct een perfecte realisatie is van het ontwerp.

Zie onze computergestuurde CNC in werking, en stel uw vragen aan onze ontwerpers.

VRIJE TOEGANG

Vrijdag vanaf 18u

Zaterdag vanaf 11u

VRIJE TOEGANG

Vrijdag vanaf 18u

Zaterdag vanaf 11u

Muziek en MIDI

Muziek is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een zelfspelend instrument en een specialisatie die heel wat kennis en studie vereist. De technologie om muziekinformatie op te slaan en over te brengen naar geautomatiseerde muziekinstrumenten is enorm geëvolueerd: ooit met behulp van cilinders en metalen platen met pinnetjes en hefbomen, nadien de papieren pianorollen en kartonnen orgelboeken en nu ontvangen de instrumenten de informatie digitaal via een kabeltje, meestal in MIDI. Dit laatste laat in de modernere orgels (of oudere orgels met een MIDI upgrade) ook toe om de instrumenten live te bespelen vanuit een PC of een keyboard. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leert u allemaal in onze afdeling muziek.

Deuntje voor Teuntje door Fons BoerDeze oergezellige one-man-band met zelfgemaakt (!) draaiorgel en zang, geeft in de werkhal enkele aanstekelijke sets.
Meezingen gegarandeerd met liedjes van onder andere Dorus (Toon Manders), Annie MG Schmidt, Ramses Shaffy, Wim Sonneveld en ook met eigen liederen.


Za 14/9/2019 om 13u, 16u en 18u

VRIJE TOEGANG

Entertainment

Gedurende de dag zijn er zowel binnen als buiten activiteiten met, hoe kan het ook anders, veel muziek en orgels. Er zijn de draaiorgeltjes, de mensen die hun (soms in samenwerking met ons zelfgebouwde) orgels demonstreren. Dit alles terwijl men binnen en buiten kan genieten van een lekkere warme hap en een drankje. 

Om 14u30 is er een optreden van The Legends. U vindt meer info over deze band op de pagina Optredens 13/9 & 14/9.


VRIJE TOEGANG

Vrijdag vanaf 18u

Zaterdag vanaf 11u