Bovendeel

Meer info

Bekijk de documentatie over het bovendeel:


-> download documentatie

Galerij

Highlights

Afmetingen

Bovendeel

Het centrale deel met pijpen of accordeon


Bovenop het slagwerk kan een bovendeel geplaatst worden dat naar wens kan uitgevoerd worden als een geheel met pijpen of met accordeon.

Om de pijpen of het accordeon van lucht te voorzien, wordt in het slagwerkdeel een ventilator onzichtbaar weggewerkt.

Standaard is het bovendeel uitgerust met palen en een steun om het dak te dragen maar een afwerking met dekplaatjes om een compact orchestrion (bestaande uit slagwerk en bovendeel) te verkrijgen, is ook mogelijk.

Bij uitvoering met accordeon is het eveneens mogelijk een luidsprekerbak te voorzien (luidsprekers zitten anders in de zijnissen verwerkt).

Bovendeel 

Foto's en 3D-tekeningen:

Bovendeel

De voordelen op een rij:

  • General Midi compatibel(*), instelbaar op alle 16 BASIS-Midi-kanalen en op 16 SUB-Midi-kanalen waardoor de verschillende pijprijen of het accordeon informatie van het ingestelde SUB-midi-kanaal spelen of, als dit SUB-kanaal niet aanwezig is, de informatie van het BASIS-midi-kanaal verdubbelt wordt.
  • Natuurgetrouwe en uitgesproken dynamische muziekweergave door gebruik van  geavanceerde stuurelektronica en uitgekiende mechaniek (zie ook bij instrumenten voor meer info).
  • Naar keuze met 2 pijplades (aantal pijpen per lade afhankelijk van de grootte van de pijpen) of met één of, in bepaalde gevallen, zelfs 2 accordeons.
  • Afwerking met palen voor dak of met dekplaatjes.
  • Bij accordeon is een speciale luidsprekerkast mogelijk.

Bovendeel

Maattekening: