Programma Opendeurdagen

10/8/2018 t.e.m. 19/8/2018

GESLOTEN op ma 13/8 en di 14/8

Aan de inhoud van deze webpagina's kunnen geen rechten ontleend worden.

We streven naar foutloze informatie.

Infosessies

Het bouwen van orgels vereist kennis en vaardigheden gespreid over vele disciplines. Zelfs in éénzelfde discipline zijn er verschillende vaardigheden. Zo wordt houtbewerking in drie hoofdcategorieën verdeeld: frontbouw (het grotere werk), pneumatiek (mechanica in hout, het kleinere maar veel secuurder werk) en pijpconstructie (het muzikale werk). Buiten houtbewerking hebben we dan ook metaalbewerking en (zeker in de nieuwere orgelmodellen) de elektronica en software. Onze productspecialisten geven u meer uitleg over al deze aspecten tijdens infosessies gedurende de hele dag.

 

Detailplanning volgt dra.

 

Demonstraties

Er is een grote variatie in onze instrumenten en hun doelpubliek. Zo zijn er de zelfspelende instrumenten, waaronder pijporgels, accordeons, piano's, percussie- en slaginstrumenten, trompetten, saxofoons en alle andere blaasinstrumenten én de combinatie van al deze instrumenten. Naar afmetingen toe zijn er heel veel mogelijkheden: van een klein draaiorgel, een zelfspelend accordeon of salonorgel, tot een 8 meter breed 121-toets pijporgel. Onze instrumenten kunnen gebruikt worden als entertainment in allerhande publieke gelegenheden, maar ze zijn zeker ook, dankzij de nieuwe sturingen via computer en de geavanceerde volumecontrole, zeer populair in huis- en muziekkamers. Doorheen de fabriek zijn er locaties waar onze instrumenten in verschillende hoedanigheden te beluisteren zijn.

 

Detailplanning volgt dra.

 

Ontwerp & productie

Al onze ontwerpen gebeuren in nauwe samenspraak met onze klanten. Dat begint bij een eerste verkennend gesprek waarin we de hoofdlijnen uittekenen. Daarna gaan onze tekenaars aan het werk die alles in een 3D fotorealistische softwareomgeving verder uitwerken. Dit geeft de klant een uitzonderlijk realistisch beeld van het uiteindelijk instrument alvorens de eerste zaagsnede gezet wordt. Het ontwerp krijgt na enkele itteraties zijn definitieve vorm. De 3D-tekening laat ons toe om onze 5-assige CNC tot op een honderdste millimeter nauwkeurig de nodige panelen te laten uitfrezen. Deze werkwijze garandeert dat het eindproduct een perfecte realisatie is van het ontwerp.

Zie onze computergestuurde CNC in werking, en stel uw vragen aan onze ontwerpers.

Muziek en MIDI

Muziek is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een zelfspelend instrument en een specialisatie die heel wat kennis en studie vereist. De technologie om muziekinformatie op te slaan en over te brengen naar geautomatiseerde muziekinstrumenten is enorm geëvolueerd: ooit met behulp van cilinders en metalen platen met pinnetjes en hefbomen, nadien de papieren pianorollen en kartonnen orgelboeken en nu ontvangen de instrumenten de informatie digitaal via een kabeltje, meestal in MIDI. Dit laatste laat in de modernere orgels (of oudere orgels met een MIDI upgrade) ook toe om de instrumenten live te bespelen vanuit een PC of een keyboard. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leert u allemaal in onze afdeling muziek.

Entertainment

Gedurende de dag zijn er zowel binnen als buiten activiteiten met, hoe kan het ook anders, veel muziek en orgels. Er zijn de draaiorgeltjes, de mensen die hun (soms in samenwerking met ons zelfgebouwde) orgels demonstreren, vocalisten die begeleid door een orgel hun beste kunnen te gehore brengen en zo meer. Dit alles terwijl men binnen en buiten kan genieten van een hapje en drankje of een verfrissende versnapering.

Krijg onder de voorziene tenten het zomers terrasgevoel in een bosrijke omgeving.