Aan de inhoud van deze webpagina's kunnen geen rechten ontleend worden.

We streven naar foutloze informatie.

Opendeurdag

vr 13/9 vanaf 18u

za 14/9 vanaf 11u


Optredens

vr 13/9 19u30
za 14/9 14u30

za 14/9 19u30


Tickets (indien van toepassing):

  • Online: via de link 'Klik voor tickets' die telkens bij de info staat;
  • Telefonisch: 014-21 90 88;
  • Ticketbalie: Cultuurcentrum 't Schaliken: Grote Markt 35, Herentals.

Nathalie Van den Meutter

U kent haar waarschijnlijk van bands zoals Luna, Diamonds on the Rocks en De Havilland. Indien niet, dan moet u haar dringend leren kennen.


Gezegend met een veelzijdige stem die geluid geeft aan emotie en de gave heeft om de perfecte harmonie te vinden tussen kracht en zachtheid, daagt zij zichzelf constant uit om de limieten van haar kunnen te verschuiven.


Laat u meevoeren op haar hemelse stem doorheen het repertoire van onder andere Jessie J, Amy Winehouse en Lizz Wright.


Begeleidingsband van dienst is Fusion Cab.

Fusion Cab

Tony Decap en Paul Vrindts baarden na een lange en doordachte zwangerschap hun kindje Fusion Cab en zagen dat het goed was.


Niet zo maar melodietjes spelen, neen, zweten en zwoegen om er voor te zorgen dat u niet kan horen dat het zweten en zwoegen was om deze muziek eigen te maken.


Fusion Cab brengt instrumentale aan Jazz-Funk-Soul-rakende muziek van onder andere Pat Metheny, het Joey DeFrancesco Trio en de Jimmy

Herring Band.

 

DECAP-Stock Festival

DECAP is meer dan alleen maar orgels die het muzikaal landschap van 100 jaar geleden domineerde. Het is een constante zoektocht met een muzikantenhart en een ingenieursbrein naar de ultieme samenwerking tussen de (actieve) muziekliefhebber en softwarematig aangestuurde muziekinstrumenten. Dat deze zoektocht nog steeds resulteert in een meer dan relevante aanwezigheid in de huidige muziekscène, bewijzen we met ons DECAP-Stock Festival waar onze door toptechnologie aangestuurde instrumenten en de hedendaagse muzikant broederlijk het podium delen. 


Op het live-menu staan Fusion Cab, Nathalie Van den Meutter, Trilax en een afsluitende set met enkele gastvocalisten. 


Na het live-geweld neemt het duo Mascotte (rond 23u30) met de DECAP BEAT MACHINE DJ-gewijs de scepter over.


Optreden: Vrijdag 13/9/2019 om 19u30

With a little help from my friends

In de vierde set van de avond laten we al onze sterren opnieuw de revue passeren in een smeltkroes van stijlen die elk van hen weer doet uitblinken.


We roepen de extra vocale hulp in van onze muzikale vrienden Karin Decap en Hans Rombouts. En als u dacht dat Jo Verboven enkel een meer dan uitstekende drummer is, dan hebt u het grondig fout...

Karin Decap
Karin Decap
Hans Rombouts
Hans Rombouts
Jo Verboven
Jo Verboven

Trilax

Jong, fris en ambitieus. Zo kan je de drie talentvolle dames wel karakteriseren. Zij geven het DECAP-Stock Festival een aanstekelijke poppy touch.


Samen met enkele doorwinterde rasmuzikanten, brengen zij zeer getrouwe versies van songs van onder andere Bruno Mars, Jason Derulo en Litlle Mix.


Waar is da feestje? U raadt het juist!

Tickets

Normale prijs: 14€

Vriendenpas: 11€

DJ Mascotte met DECAP BEAT MACHINE

Mascotte is een DJ- en producerduo uit Gent.
Met hun opzwepende, doch elegante (deep) house en (melodic) techno speelden ze al op tal van binnen- en buitenlandse festivals ten dans.


Tijdens hun live show staat het DECAPorgel centraal. De traditionele orgelklanken worden versterkt, vervormd en smelten samen met de electronische beats.


Een DECAPorgel op Tomorrowland? Jawel, zij deden het u voor!


Optreden: Vrijdag 13/9/2019 circa  23u30 tot 2u

The Legends

The Legends zijn een veelzijdige groep die met hun 10-koppige band (waaronder zes vocalisten) al heel wat muzikale watertjes hebben doorzwommen.


In januari kregen zij verdiend de cultuurprijs voor hun compleet zelfgemaakte musical ‘Cruise-in-Thals’.

Maar u kent hen zeker ook van hun jaarlijkse ‘Balpop’ en van optredens her en der waar de organisator op zoek is naar een kwalitatieve liveband met een repertoire van dansbare muziek van de jaren tachtig tot nu.


Optreden: Zaterdag 14/9/2019 om 14u30

BL!NDMAN EN DECAPORGEL

Water & Fire verenigt twee gelegenheidswerken van Georg Friedrich Händel die hij voor ceremonies schreef: Water Music en Music for the Royal Fireworks. Saxofonist Eric Sleichim en organist Reitze Smits arrangeerden de twee muziekstukken voor saxofoonkwintet en groot orgel. Het groot orgel wordt in deze productie vervangen door een DECAPorgel.


Om 19u30 verzamelen we voor de inleiding bij DECAP en gaan we via een korte wandeling richting Kempisch Kanaal. Daarna terug naar de tribune bij DECAP voor het hoofdprogramma.Optreden:  Zaterdag 14/9/2019  om 20u
                     (inleiding om 19u30)

Een vuuract, verzorgd door Locorotondo, sluit het evenement af. U merkt het: aarde, water, lucht en vuur staan centraal tijdens deze onvergetelijke avond.

Tickets

Normale prijs: 19€

Vriendenpas: 16€

We danken het stadsbestuur van Herentals en in het bijzonder ook de medewerkers van cultuurcentrum 't Schaliken voor de zeer opbouwende samenwerking. Het is fijn steun te vinden bij een instantie die het aanbieden van een kwalitatief  cultureel aanbod voor een breed publiek hoog in het vaandel draagt.