Pipe Cube

Meer info

Bekijk de documentatie over de "Pipe Cube":


-> download documentatie

Galerij

Highlights

Afmetingen

Pipe Cube

Het pijporgelorkest


De “PIPE CUBE”  is een geheel pijporgel met tot wel 7 registers aan handgemaakte orgelpijpen en dat alles met supercompacte buitenafmetingen. Dankzij het innovatieve drukregelsysteem, een meertraps schoepenventilator en jaren test- en denkwerk heeft de "PIPE CUBE" werkelijk alles aan boord: eigen luchtdrukvoorziening, ingebouwde elektronische sturing en een revolutionair drukregelsysteem. Dit hypersnel regelsysyteem laat toe de luchtdruk in een orgelpijp in fracties van een seconde te wijzigen. De computergestuurde drukverschillen doen in de pijp een luchtvibratie ontstaan zodat de "PIPE CUBE" een bijzondere dynamiek aan een muziekstuk kan toevoegen door de muziek met meer of minder vibrato te spelen.   


Stel met de "PIPE CUBE" zelf uw orkest samen door hem  probleemloos te linken aan andere DECAP-instrumenten.

Pipe Cube 

Foto's en 3D-tekeningen:

Pipe Cube 

De voordelen op een rij:

  • Akoestische live-muziek met handgemaakte houten orgelpijpen.
  • Afstandsbediening voor volumeregeling en muziekselectie.
  • General Midi compatibel(*), instelbaar op alle 16 BASIS-Midi-kanalen en op 16 SUB-Midi-kanalen waardoor het accordeon automatisch informatie van het ingestelde SUB-midi-kanaal speelt of, als dit SUB-kanaal niet aanwezig is, de informatie van het BASIS-midi-kanaal verdubbelt.
  • Natuurgetrouwe en uitgesproken dynamische muziekweergave door gebruik van een uiterst performant drukregelsysteem dat in fracties van een seconde drukvariaties toelaat dankzij een geavanceerde stuurelektronica, een zeer fijngevoelige druksensor en een ultrasnelle luchtregelklep.
  • Elektronische sturing met een krachtige FPGA (Field-Programmable Gate Array) chip die gelijktijdig de aantrekkracht regelt en voor een zachte aanslag zorgt van  41 toetsen, 9 registers en 2 x 24 bas- en accompagnementkleppen en -toetsen.
  • Ingebouwde effecten zoals inkomende vibrato, aanzwellen en uitsterven dankzij de hypersnelle drukregeling.

Pipe Cube 

Maattekening: